Monday, 15 November 2010

Fashön, party, Berns & Bojkotta Berns

Lördagen var som en hel veckas sociala liv inpackat i en dag. Kajsa och jag hade ett gediget schema och hann med nästan allt. Först på dagens agenda var Your Closets modevisning i samarbete med Basar Under i Skrapan. Jessica har slitit som en... jätteproduktiv person, och producerade en superfin första modevisning för sin butik.

 Vi var 20 utvalda damer som ärades med att få se den slutna visningen.
 Jessica var trött men nöjd efter visningen, som gick som på räls. Här är hon med en av modellerna, som bar en underbar klänning från Oscar de la Renta om jag minns rätt. Bilden är från Scenbloggen.

 
 Efter visningen bar det iväg till min underbara systersons 3.5årskalas, och lillasyster Coco Mimmi matchade sin tröstpresent från Kajsa alldeles perfekt.
 Vi piffade till oss snabbt, åt grekisk middag, snackade resor och mode, drack ett glas vin (ok, jag drack ett glas vin) och sedan promenerade vi vidare till Berns, där 2.35:1 hade förfest till sin 4-årsfest. Drinkarna som serverades fall inte mig i smaken, men Kajsa var nöjd.

En nästan naken man vaktade en skottkärra med Red Bull och vi satt i teaterstolar och snackade events och undrade när Hoochie Coochie skulle sätta igång sin show. Tyvärr var den försenad till galet sent, så vi tog ett glas vin till (ok, jag tog ett glas vin till) och gick. Utanför stod det en minibarrikad i neonvästar. 

Kille i neonväst: Bojkotta Berns!
Kajsa: .....?
Fanny: Varför då?

Killen i neonväst förklarade att stället behandlat sina anställda som slavar och vägrat förhandla med facket. Inte bra. Vi fick ett flygblad som förklarade allt och diskuterade det på väg till tuben. 
Kajsa åkte hem för att få sin skönhetssömn och jag hittade fästmannen vid Slussen, där vi tog en öl och en smutsig korv från ett gatustånd. På stationen dansade en man som såg ut som en stor tatuerad Matt Lucas.

Saturday was like a whole week´s worth of socialising all rolled into one. We managed to catch Jessica´s fashion show for her shop Your Closet, attend a children´s party with lots of cake, have dinner, attend an event at fancy Berns, discuss the politics of unions, catch up with the fiancée for a drink and see a miniature rock show at the tube station, where a man who looked like a tattooed Matt Lucas was dancing like a maniac.

3 comments:

  1. Supertack för dom fina orden och tack så mycket för att du var på plats! Och visst minns du rätt, klänningen är signerad Oscar de la renta. :)

    ReplyDelete
  2. Fanny the Party-Piglet och Kajsa Hamster på äventyr!

    ReplyDelete
  3. Jaaa! Mer äventyr! Grisen kräver det! Såg precis ditt halsband på top model. Det fanns på seventeens moderum.

    ReplyDelete