Monday, 22 November 2010

Carrotinette

Lördagens dagens - här står jag och stilar med mina lager på lager. Klänningen är en favorit från butiken, och underkjolen och bältet kommer också därifrån. Tre lager strumpbyxor, en underklänning och en underkjol också ett par strumpor på det så håller jag mig varm och kan ha mina klänningar genom vintern.

 Brölloppet närmar sig ganska snabbt - vi ska ju gifta oss i Juni - och jag har börjat planera mat lite smått. Jag tänkte att hur svårt kan det vara att karva lite frukt och grönsaker sådär piffigt som man ibland ser på finare Thai-restauranger? Jättesvårt. Mer än jättesvårt. Hur gööööör de? 
Men, klart att man inte ska ge upp bara för att man inte är bäst på något. Jag kör på en förenklad teknik, helt enkelt. Mitt första experiment, på en liten morot:


Skam den som ger sig, och experimenten ger ju goda resultat.
Nu behöver jag lite hjälp - vad finns det för fina, ENKLA saker jag kan karva? Minimalt arbete, maximal effekt, tänker jag.

Here´s me showing off my many layers for the Swedish winter. Three pairs of tights, under skirt, slip and socks and I should be able to wear my dresses through the season. I´ve also been experimenting with vegetable carving. I was hoping to achieve some fancy flowers and things for the wedding (which is coming up pretty soon actually - in June) but dang, it´s hard. So now I need suggestions for simple but effective things even I can carve. Or some culinary slaves with the right skills. Whichever.

6 comments:

 1. Men åh, jag visste att ni var förlovade men inte att det fanns ett bestämt datum! Gud vad kul med all planering och ja, allt! :D Tyvärr är jag den sämsta på såna tips du vill ha. :/

  ReplyDelete
 2. Haha, så jävla gullig! Dessutom är morotsklänningen väldigt väldigt fin på dig. Du passar i orange, plutt! Jag är fasligt peppad på ert bröllop alltså. Planerar stenhårt vad jag ska ha på mig. Så jag hoppas bröllopsinbjudan kvarstår.. annars får jag crasha det helt enkelt. Mähä.
  Men du, borde man inte kunna skära upp en miljon stjärnfrukter? De är ju liksom fina som de är och blir ännu finare stjärnor när man cuttar dem?!

  ReplyDelete
 3. Haha, party crasher. Raggla in stupfull och slå till någons mormor. Det är nog bäst för oss att du får en inbjudan då. :)

  Vilken BRA idé med stjärnfrukter! Det ska jag skriva upp i min anteckningsbok, det kommer bli jättefint!

  Och Jessica, jag är också sämst, det är därför jag ber om hjälp, ha ha. Men om du får några snilleblixtar får du skicka dem hitåt!

  ReplyDelete
 4. Jepp jepp. Party crascher thats me. Det är inte bara du som är ett party piglet vet du Fanny!
  Och du vet att du har en hjälpreda i mig när det närmar sig dagen D. Då ska jag hjälpa till med vimplar och rosenband, skära frukt och grönt, smaka av alla goda grejer, fylla på kakfaten och vara allmänt hjälpredig! <3

  ReplyDelete
 5. Hejsan! Det är Erica som praoade i din butik förut och jag ville bara säga STORT GRATTIS!!! :D

  ReplyDelete
 6. Hej erica, vad kul att höra från dig, och tack så mycket! Hoppas allt är bra med dig. Kram

  ReplyDelete