Tuesday, 27 September 2011

Vintagemässan höst 2011

Lördag och Söndag var vi uppställda och utställda på vintagemässan på Strand. Med oss hade vi mer vintage än någonsin, hundratals plagg, smycken, skor, hattar... och mer! Det var som vanligt mycket arbete, mycket roligt och lite galet. 

Broscher från butiken som fick följa med och glänsa i vår monter:


Ett par söta aftonväskor och en femtiotalsklänning som helt otroligt nog inte hittade en ny ägare - den här underbara puderblå kreationen finns alltså i butiken just nu och väntar på en ny ägare i storlek 36!


Jag hade packat med många fina sjalar i en variation av färger och material - i butiken just nu finns både vinterhalsdukar i ylle och fina silkessjalar.


Min vackra svägerska Lovisa var med och hjälpte till, iklädd en av butikens handsydda klänningar i femtiotalsstil.


Fina Kajsa satt och var mysig och provade pälshattar.Mamma Kellermans nya kollektion av aftonhattar var också med - och nu gäller det att skynda om du vill ha en av hennes kreationer, för de säljer snabbt!Det var många kunder som pillade på den här underbara paljettväskan från 1930-talet, men den hittade inget nytt hem. Den är helt otroligt fint gjord, i vackert skick, och du kan bära den på ett skärp, i handen eller trädd över två fingrar när du dansar. Då kan du lägga handen med väskan på din kavaljers axel, och blända hela dansgolvet.Jenny Ragnwaldh kom och tittade på vår monter och fick en fin bild av Niklas från Fraerilen som satt och putsade herrskor.  Hon skriver: "Kellerman delar lokal med fjaerilen på Östgötagatan och här är plaggen också handplockade från olika tidsepoker. Butiksägarna Fanny och Magdalena Kellerman är dotter och mor och har en fantastisk känsla för vintage, vilket man kan förstå när man besöker deras hemsida och butik. Fotografierna på deras blogg är väldigt proffsiga i vintage stil, en fröjd för ögat. http://www.kellermanvintage.blogspot.com/ Magdalena är själv modist och tillverkar otroligt fina hattar." 

Copyright: Jenny Ragnwaldh

Alltid lika roligt att få en fin recension!

Charlotte från Gingerstyle.se kom också förbi, och förälskade sig i ett par fantastiska ceriserosa skor, och jag vill ge henne dessa goda nyheter - de finns kvar i butiken! Välkommen in att beundra dem, och möjligtvis ge dem ett nytt hem. 

Copyright: Gingerstyle.se


Jessica Silversaga tog en tur runt mässan och tog en hel del väldigt fina bilder, bland annat en av min handsydda klänning från butiken.

Copyright: Jessica Silversaga

Ett stort tack till alla nya och gamla bekanta som kom och hälsade på i vår monter, till Bakåt Framåt för ännu en rolig mässa och till Fjaerilen som kompletterar vårt sortiment så fint!

No comments:

Post a Comment